capçalera IESPV Departament de Tecnologia evmail

Curs 2017 - 2018

Llibres de text i material del curs

L'assignatura de Tecnologia segueix sent optativa, cosa que en la nostra opinió no beneficia en res a la formació tècnica i professional dels nostres alumnes. No neguem la evident importància de totes les altres assignatures respecte a la formació integral de l'alumnat, però no estem d'acord en que dins de la societat actual, on els governs donen importància a la formació professional i a les carreres tècniques i enginyeries, un alumne/a puga arribar a fer una carrera tècnica o un cicle formatiu amb uns coneiximents tecnològics tant elementals.

Tot i això, la nostra feina és la de formar i donar coneixements, i com hem fet sempre, seguirem intentant donar el màxim als qui són els destinataris del saber i l'experiència que tenim.

Com anys passats, en els documents següents teniu la informació relativa al curs actual on podeu consultar tots els detalls. Front a qualsevol dubte, estem a la vostra disposició. Gràcies!

Dos articles interessants

Al següent enllaç trobareu un article sobre les Professions amb més demanda amb un ampli estudi estadístic de les professions, l'ocupació i la mobilitat laboral.

En aquest hi ha un estudi sobre Les titulacions universitaries amb major i menor eixida laboral

Cursos passats...

Tecnologia i Informàtica al segle XXI

Conferència per als alumnes del BATXILLERAT TECNOLÒGIC

divendres 6 de març de 2015, d'11:05 a 12:30, a la Sala Polivalent

La revolució tecnològica al món de la Informàtica del segle XXI: Nous reptes i oportunitats

La informàtica s'ha convertit en una ciència omnipresent: des de les àrees purament humanístiques fins les científiques, en totes les branques del saber, es necessita a la informàtica d'una o altra manera...

És per això que alumnes i professors deurien conèixer totes les oportunitats que el món de la tecnologia brindarà a futurs estudiants i així poder encaminar-los de manera adequada a emprendre una carrera que actualment pateix d'atur nul (actualment el dèficit de personal és preocupant en moltes sectors de la informàtica). A més a més, aquesta carrera universitària tindrà una demanda creixent en un futur més que immediat davant del nou paradigma que es presentarà en aquesta xarrada que farà, de segur!! que els xavals i professors assistents, queden impactats per tot el que es presentarà i que, possiblement, siga absolutament nou per a ells.

PD: Si el calendari ho permet, es presentaran les Google Glass (Ulleres de Realitat Augmentada) i les Oculus Rift (Casc de Realitat Virtual)

Investigació, treball i estudis

Revista de Ciència i Tecnologia de la UA

La UA_Cit_News, Revista de Ciència i Tecnologia de la Universitat d'Alacant informa -entre altres articles- dels següents programes d'investigació:

Reciclatge de tinta d'impressió

S'ha creat una empresa dedicada al reciclatge de les tintes líquides d'impressió gràfica. La seva actuació es concreta en:

  1. Recollir el residus de tinta
  2. Recuperar i reutilitzar els seus components
  3. Dissolvent: reutilitzable per l'empresa generadora
  4. Vernís; reutilitzable per l'empresa generadora
  5. Residus sòlids: fabricació de tintes negres en ofset
  6. Oferir els components recuperats a un preu de venda competitiu
  7. Contribuir a la minimització de residus

Patentat un nou material disipador de calor

Científics de la UA ha desenvolupat un material que pot ser aplicat als circuits electrónics i facilitar l'extracció de calor del circuit, el nou producte presenta una conductivitat tèrmica superior a la del coure i uns costos de fabricació molt baixos.

Asfalts ecològics

Investigadors de la UA i el Grup CHM col·laboren en un projecte d'I+D+i per millorar la qualitat dels formigons, tot minimitzant els impactes ambientals de les barreges asfàltiques.

UPV - Campus d'Alcoi

L'UPV Alcoi, a la seua pàgina web, ofereix la informació necessària sobre cursos, màsters, matrícules, serveis, etc.

Enginyeria Tèxtil

Els estudis d'enginyeria tèxtil s'adapten a la normativa europea implantant des del curs 2007-2008 el Màster Oficial en Enginyeria Tèxtil.

Campus Universitari, Maig de 2007 - n5

Falten experts tecnològics

L'UPV assenyala la falta d'experts en el sector tèxtil per fer front a les demandes de les noves tecnologies. Més de 1.000 llocs de feina per a personal qualificat seràn necessàries per estar al nivell de la CE. Ara per ara, les ofertes de treball superen el nombre de titolacions anuals.

EL PAÍS, diumenge 17 de juny de 2007

La comarca

La corfa d'ametlla

L'institut Tecnològic de la Joguina (AIJU) investiga l'ús de la corfa d'ametlla com additiu al polietilé i al poliestiré. Així s'aconsegueix un plàstic més barat, amb un acabat semblant al de la fusta i més reciclable, al mateix temps que s'abarateix el seu cost. Aquest projecte podria aplicar-se al sector de les joguines infantils, així com al de la construcció i el de l'automòbil.

Ciudad, Divendres 11 d'abril de 2008
amunt
torn

BAT Tecnològic

A l'enllaç TecnoBAT pots trobar informació sobre les assignatures de les carreres universitàries relacionades amb la Tecnologia, així com uns estudis sobre els índexs d'ocupació de les professions tècniques.


Cuidem la llengua

Vocabulari Diccionari

Material didàctic

Tot el material didàctic que he posat a la web de Tecnologia, és de lliure disposició per tothom. El que jo sé ho he aprés, en un amplíssim percentatge, dels meus professors i d'altres persones amb qui he parlat o llegit les seves obres. Per tant, aquest coneixement no em pertany. Sols l'experiència al llarg d'anys de professor, és meva. Ací la deixe per si vos vé de gust utilitzar-la.
Raimon Soler Blanes