capçalera IESPV Departament de Tecnologia evmail

Projectes senzills

Ací tens uns projectes senzills que es poden fer al taller i també a casa. Amb unes quantes eines, materials barats i un poc de traça, podràs construir els projectes que expliquem.

Fes clic sobre les imatges per veure les fotos grans, o fes clic dreta per baixar-te-la. Tots els materials que hem penjat ací estan a l'abast de qui els necessite. Esperem que vos puguen servir d'ajuda

Si tens problemes, envia'ns un correu contant les dificultats que has trobat (i si pots afegeix una foto del problema).

Llum de nit i Catapulta

llum de nit
xtots02m

Els forats del braç i del suport, (faig, ∅ 8 mm), així com els claus de volta que fan de subjecció de les gomes, permeten variar la trajectòria i l'abast del tir

sep

Projectes més avançats

Pont llevadís amb finals de carrera

El projecte detalla la construcció d'una maqueta d'un pont llevadís de doble calçada, amb un circuit d'iluminació de les torres i un altre de control automatitzat de la pujada i baixada de les calçades, controlades per finals de carrera.

Pots descarregar-te la Memòria del projecte (PDF, 523 kB) amb descripcions, detalls, plànols, càlculs i instruccions per construir el projecte.

pont 01
pont 01
pont 01
pont 01
pont 01
pont 01
pont 01
sep

Ací pots veure un Vídeo en format avi de 60 segons on es veu el funcionament del projecte: accionem el commutador per passar dels led de senyalització al circuit motriu; seguidament accionant el commutador doble fem pujar o baixar les calçades que es detindran automàticament en accionar els finals de carrera.

Ràdio de galena

Hem muntat una ràdio de galena seguint de prop les instruccions d'un kit d'electrònica. Hem aconseguit captar, sense cap problema, l'emissió en AM de Ràdio Alcoi (EAJ12), tot i que amb molt poc volum.

galena1
galena4
galena2
galena3
sep

Encara que hem utilitzat un diode de germani, volem provar amb un cristall de galena, el que li dona el nom a la ràdio. Les propietats semiconductores d'aquest mineral van permetre que actuara com a diode en els primers models del 1900.

Podeu trobar més informació a la wikipedia. S'animeu a construir-la?

amunt