Logotip FotoIES CorreuPV Adreces

Viatges

... i cultura

Roma, Nàpols, Pompeia i Florència 2013

Un altre any, un grup d’alumnes de 2n de Batxillerat del nostre Institut, acompanyats pel professor Carles Castillo, ha gaudit d’un extraordinari viatge fi de curs. Del 15 de juny fins al 21 de juny han visitat Roma, Pompeia, Nàpols i Florencia. Ací teniu un breu resum i unes quantes fotos.

1r dia: Alcoi-Roma (avió)

Arribada a ROMA a les 20’40 h. Volta nocturna per gaudir d‘aquesta meravellosa ciutat, en la qual dormiren sis nits.

Roma 2013
Roma 2013

2n dia: Roma

Tot el dia a l’anomenada, amb tota la raó, “la ciutat eterna”. Visita a la Ciutat del Vaticà: Museus, Basílica, Plaça de Sant Pere, el Mausoleu d’Adrià i el centre més pròxim al Tíber.

Roma 2013
Roma 2013

3r dia: Roma-Nàpols-Pompeia

Visita a Nàpols, i seguidament un recorregut per la increïble i inoblidable Pompeia, ciutat romana soterrada per l’erupció del Vesubi, l’any 79 de la nostra era. Per a molts, les millors restes arqueològiques del món. Tornada a Roma.

Roma 2013
Roma 2013

4t dia: Roma

Seguim gaudint de la fascinant ciutat combinant visites als diferents estils artístics i vestigis de totes les èpoques: la Roma antiga, els palaus renaixentistes, les esglèsies barroques, els edificis medievals, la Roma moderna, ...inabraçable!

Roma 2013
Roma 2013

5è dia: Roma-Florència

Visita a la capital de la Toscana, magnífica ciutat renaixentista: Catedral, Piazza della Signoria, Ponte Vecchio, Galleria dell´Academia, Santa María Novella i Capelles dels Medicis.

Roma 2013
Roma 2013

6è dia: Roma

Visita, gaudint de barris com el Trastevere i altres llocs meravellosos de la capital.

Roma 2013
Roma 2013

7è dia ROMA-ALCOI

Una petita volteta matinal i sortida en avió a les 15:45h. Fi del viatge i de l’experiència.

Roma 2013
Roma 2013
Roma 2013
Roma 2013
separador

Istanbul 2012 Viatge 17-24 juny

Del 17 al 24 de juny i acompanyats pel professor Carles Castillo, un grup d’alumnes de 2n BAT del nostre Institut ha pogut gaudir d’un extraordinari viatge fi de curs a la fascinant ciutat d’ ISTANBUL, a la confluència entre Europa i Àsia.

Fundada per grecs de Mègara en el segle VII aC, amb el nom de Bizanci, va passar a ser Constantinoble (Konstantinoupolis) al segle IV de la nostra era. Curiosament l’actual nom, Istanbul, posat pels turcs, també és d’origen grec: significa “cap a la ciutat”. Recórrer la història mil·lenària d’aquesta megalòpolis de més de 13 milions d’habitants és fer un repàs vital de la història del món occidental. I ara no és ni el lloc ni el moment. Només dir, com una brevíssima síntesi, que ha format part de diversos imperis:


 • Imperi macedoni, d’Alexandre Magne, s. IV aC
 • Imperi romà, fins el s.V dC
 • Imperi bizantí, fins al 1453; deu segles essencials per a Europa.
 • Imperi otomà o turc, fins al 1923, any en què és establerta la República de Turquia per Mustafa Kemal Atatürk.

Algunes de les meravelles vistes en aquesta intercultural ciutat:

 • Santa Sofia, obra mestra de l’art bizantí, basílica construïda al s.V dC, després convertida en mesquita i ara un museu d’imprescindible visita.
 • Palau, Harem i jardins de Topkapi, complex construït pel soldà Mehmet II, al segle XV.
 • Mesquita Blava, construïda pel soldà Ahmet I al segle XVII, una de les més famoses del món.
 • Mesquita de Solimà, el soldà turc més important de la història. Obra del genial arquitecte Sinán, del segle XVI.
 • Palau Dolmabahçe, residència que va substituir Topkapi com a seu dels soldans, acabada el 1856.
 • Museu Arqueològic, fabulós museu que recull 5.000 anys d’història, de la ciutat i del país.
 • Gran Basar, fundat el 1461, per convertir-se en el cor comercial de l’Imperi Turc. Xifres?: 370.000 m2, 61 carrers, 4.500 tendes, 30.000 comerciants...
 • El Bòsfor, estret marítim que comunica el mar de Màrmara i el mar Negre, i separa Istanbul entre Europa i Àsia. Hem fet un bellíssim creuer, fins els seu extrem, Anadolu Kavagi, en la part asiàtica.
 • Cisterna de la Basílica, preciós dipòsit d’aigua que sembla un palau, del segle VI dC, de 9.800 m2 de superfície.
 • Torre de Gàlata, construïda el 1348 pels genovesos, aliats comercials dels bizantins.
 • Altres joies: Basar Egipci o de les espècies, l’ Hipòdrom, pont de Gàlata, aqüeducte romà de Valent, el Corn d’Or, l’Hotel Pera, l’estació de ferrocarril de Sirkeci, les muralles bizantines, el hammam (banys turcs) Çemberlitas, la columna de Constantí, la universitat, el basar dels llibres, la mesquita del Príncep...

En fi, un inoblidable viatge, en el qual hem passejat i vagarejat (també hem anat en tramvia) per una fascinant ciutat, multicultural i acollidora, ideal per trencar els excessius prejudicis sobre el món musulmà.

Pots veure més fotos a l'ÀLBUM de FOTOS

separador

Grècia 2011

Els alumnes de segon de batxillerat ja han realitzat el seu viatge de fi de curs. Aquest any van visitar Grècia. Van eixir el dia 14 de juny, una vegada acabades les proves PAU d'aquest curs, i van tornar-hi el dia 21. Hi van participar 23 alumnes. Els hi van acompanyar els professors Carles Castillo, Adela Sánchez i Anna Oltra. Molt aviat publicarem algunes fotos en aquest web.

separador

Viatge cultural Roma_Florència_Tívoli 2009

Dilluns 15 - Alcoi-València (autobús) / València-Roma (avió)

Eixirem a les 8:30 hores de la plaça Al-Azrac (els jutjats). El vol des de València ix a les 13:05 h. (Alitalia AZ-083). Arribarem a ROMA a les 15:00 h. Tota la vesprada (i part de la nit) per disfrutar d‘aquesta meravellosa ciutat, on dormirem (?) cinc nits.


roma

Dimarts 16 - Roma


Tot el dia a l’anomenada, amb tota la raó, “la ciutat eterna”. Ens centrarem aquesta jornada en la zona de la Ciutat del Vaticà: Museus, Basílica i Plaça de Sant Pere. Però també el Mausoleu d’Adrià i el centre més pròxim al Tíber. Hi haurà temps lliure; això sí, amb plànol i “recomanacions” per part del professor/a. Passejar per Roma de nit és un plaer inigualable.


florencia

Dimecres 17 - Roma-Florència

A les 7:30 h. agafarem el tren Eurostar cap a la capital de la Toscana. Arribada a les 9:09 h. Visita d’aquesta magnífica ciutat renaixentista: Catedral, Piazza della Signoria, Ponte Vecchio, Galleria dell´Academia, Santa María Novella, Capelles dels Medicis... A les 21:49 h. tornem a Roma, on arribarem a les 23:29 h. Per cert, l’hotel està molt prop de l’estació.


Dijous 18 - Roma

I a seguir disfrutant de la nostra urbs: Una fascinant combinació d´estils artístics i vestigis de totes les èpoques: la Roma antiga, els palaus renaixentistes, les esglésies barroques, els edificis medievals, la Roma moderna, ...inabraçable!


Divendres 19 - Roma-Tívoli-Roma

tivoli

De bon matí, en autobús “particular”, eixida cap a Tívoli, l’antiga Tibur romana. Abans d’arribar podrem veure la fantàstica vil·la Adriana, construida per ordre de l’emperador Adrià en el segle II. Va arribar a ser un dels conjunts monumentals més fastuosos de l’antiguitat.

A continuació, ja en Tívoli, disfrutarem de la vil·la d’Este, palaus i jardins impressionants, construits sobre restes romanes en el segle XVI pel cardenal Ippolito d’Este. Per la vesprada, altra vegada en Roma per a seguir veient més meravelles i conéixer un poc de la vida quotidiana dels romans actuals. Per exemple, el barri del Trastevere i altres zones populars.


Dissabte 20 - Roma-València-Alcoi

L’avió ix a les 10:15 h (Alitalia AZ-082) i arriba a València a les 12:20 h. Des d’ací, en autobús propi, cap a Alcoi. Arribada, esperem què a l’hora de dinar.

Que us haja agradat l’experiència! 36 alumnes i dos professors responsables (Marisa Juan i Carles Castillo)

separador

Madrid Cultural 2009

Els lleons no van dir ni papa, ...dona'm diners

congrés
almudena

Ací estem, tots posant cara de bons xiquets i xiquetes

Xé! Bonica la caseta!

palacio real
separador