capçalera IESPV planol foto IES pvmail Facebook

L'arxiu històric: curs 2011-2012

22.12.11 - La festa de Nadal

nadal 2011

El passat 22 de desembre vam celebrar la Festa de Nadal. Hi havia un ambient nadalenc i festiu del que resultava difícil no contagiar-se.

Tot va començar bon matí amb jocs esportius, activitats lúdiques i alguns partits de futbet i bàsquet. Els pocs que quedàvem a classe (els de Tecno fent-se els gorros de Nadal) ens feia enveja sentir-los.

nadal2011

Després un bon esmorzar: coca amb tomaca i amb farina i una mandarina. Que rima i a més és saníssim!

I ja amb forces noves, les curses.

Hi havia gent molt professional: escalfant, estirant i demés... com hem aprés en Educació Física; d'altres es van llençar amb més cor que cap a córrer sense més ni més... més d'una rampa va haver!

nadal2011

L'esforç demostrat per tots els participants era animat per companys i companyes amb crits d'ànim i potser alguna dita amb bon humor.

Per fi, els premis van recompensar les calories perdudes amb unes quantes "proteïnes".

Si voleu veure les fotos (esteu molt guapos i guapes) passeu pels ordinadors de la Biblioteca.

Curses Solidàries - Febrer 2012

1r 2n
1r 2n

El dijous, 9 de febrer, dins de les activitats de la Setmana Cultural, es van fer les Curses Solidàries. Una activitat lúdica amb la finalitat de recollir donacions per contribuir a una bona causa. Enguany hem arreplegat al voltant de 507 € que són donats a Save the Children.

Els de 1r i 2n d'ESO van sortir com si dugueren un bou perseguint-los. Els de 3r, 4t, Batxillerats i professors ho van fer més calmadament. Tots, amb ganes, esforç i bon humor van fer unes quantes voltes pels patis de l'institut.

Fes clic a les fotos per veure-les en gran; i si vols veure-les totes, les posaré en un album.

14.02.12 - Bombers, Policia, el 112 ... i nosaltres

El passat dia 15 de març es va realitzar un simulacre d'emergència al Pare Vitòria (ja és el segon que fem enguany) amb la novetat que vam comptar amb la presència, ajuda i consells del Cos de Bombers, la Policia Local i els Serveis d'Ambulàncies.

Tot es va inciar quan els bombers van simular un foc -bé! només el fum- en un aula de la tercera planta de l'institut. Un dels professors en veure l'incendi, va avisar immediatament la persona responsable d'emergències que va encetar el protocol previst

Va sonar l'alarma per iniciar l'evacuació i es va avisar al 112 que va coordinar totes les ajudes. El pla -concertat prèviament- es va posar en marxa.

Professorat i alumnes van evacuar les aules en poc menys de tres minuts, i una aula de la quarta planta va quedar confinada per impossibilitat de 'travessar el foc'. Al mateix temps, els serveis d'emergència, avisats pel 112, van acudir al lloc del sinistre ;-) i van poder evacuar una 'víctima' que suposadament havia patit un atac d'ansietat.

Simulacre
La 'víctima' puja a la cistella
Simulacre
... i el baixen a terra
Simulacre
Mentretant, els bombers a la feina!

Des d'ací, alumnes, professors i direcció de l'IES Pare Vitòria, volem agraïr moltíssim l'esforç i l'interés que el servei de bombers i totes les entitats implicades en el simulacre van mostrar en tot moment, així com la posterior anàlisi i les recomanacions que ens feren per millorar el nostre pla d'emergència. Gràcies, moltes gràcies!

22.05.12 - Pla de Foment de la Lectura

A les 20.00h tingué lloc al centre una xerrada-col.loqui a càrrec de la Cap de Departament de Lengua y Literatura Española sobre el tema: "Adquisición del hábito lector: aportaciones a la construcción de la mente y del yo"

L'activitat està dirigida als pares dels alumnes de 1r Cicle de l'ESO i té com a finalitat mostrar quines són les principals dificultats en què es troben els alumnes per assolir els hábits lectors i quines són les aportacions que segons les noves teories de la ment representa esta adquisició. Esta xerrada forma part de les activitats organitzades pel centre dins del Pla de Foment de la Lectura, impulsat per la Conselleria d'Educació i desenvolupat al nostre centre.

25.05.12 - El programa ARCE


Un grup de 14 alumnes de l’ESO del Pare Vitòria, amb el patrocini del Ministeri d’Educació dins del programa ARCE, han exposat els resultats de les seues investigacions en el III Foro Intercomunitari d’Investigació Juvenil celebrat en O Carballino (Orense) el passat cap de setmana.


Els treballs teníen amb temes diversos com:

Cal dir que han estat acollits pel públic amb molt d’interés i van rebre el reconeixement de l’organització. Els treballs de recerca han estat coordinats per les professores Marisa García i Pilar Gomis.

També podeu llegir la notícia en Pàgina 66.

26.05.12 - Premis en Caixaforum

El passat dissabte, 26 de maig, les alumnes de 4t d'ESO de l'IES Pare Vitòria, Olga Latorre Salort i Marta Isidro Bravo han assistit a Caixaforum a Madrid a l'acte de lliurament de guardons de la sisena edició del concurs nacional de investigació “Si eres original, eres de libro”.

El seu treball “Estudio de las tasas de alcoholemia y de los factores asociados al consumo alcohólico en los personajes de la Pardo Bazan”, realizat sota la coordinació de la professora Pilar Gomis, ha estat premiat en el segon cicle de secundària (3r i 4t d’ESO), entre altres 517 treballs de tota Espanya.

El jurat estava format per personalitats del món de la cultura com Juan Cruz, Ramón Tamames, Javier Sádaba, Carme Riera, Margarita Prado, Margarita Salas, Pedro de Andrés i altres.

Ací podeu veure el moment de la recollida del premi.

02.06.12 - Trobades - XXVé Aniversari

El passat dissabte 2 de juny, vam participar, com tants altres, en la XXVa Trobada d’escoles valencianes de l’Alcoià i el Comtat. Un acte on, al llarg del dia, vora 10.000 persones passaren o es trobaren per gaudir d'una festa que va tenir un caire reivindicatiu i de protesta contra les retallades que pateix tota la societat i l'ensenyament en particular.

L'IES Pare Vitòria va participar amb un taller ja emblemàtic del nostre institut: el popular "Blandi-Blup" va tornar a reunir centenars de xiquets, i alguns més majorets, que van poder jugar amb la química dels polímers.

Si feu una ullada a les fotos, no us costarà trobar, en les cares dels infants, una concentració atenta, acomboiada per una sensació de misteri. Tant sols per veure-ho ja pagava le pena.

També cal agrair, i molt, la col·laboració desinteressada del nostres alumnes d'ESO i dels Cicles Formatius, que durant tota la vesprada, sense descans i sense defallir, van ajudar, fer, explicar i dur endavant la il·lusió d'un munt de xiquets i xiquetes. Gràcies, moltes gràcies!

Si voleu veure les fotos del nostre taller, feu clic a l'àlbum, i tranquils que hi ha moltes i tarda una mica ;-)

ÀLBUM de FOTOS

També podeu llegir la notícia a Pàgina 66.

21.06.12 - Premi extraordinari en FP de Química

Premis FP

L’alumne Vicente Rozas García del Cicle Formatiu de Química de Grau Mitjà, ha obtés el PREMI EXTRAORDINARI de la FORMACIÓ PROFESSIONAL de QUÍMICA segons publica el DOCV 19/06/2012.

Aquest alumne està realitzant les pràctiques d’empresa amb la beca ERASMUS a la Univesitat d’Algarve en Portugal. Va realitzar la FCT (Formación en centres de Treball) en PIROREC, empresa de reciclatge de pneumàtics situada en Guadassèquies (vila situada prop de Montaverner). Ha finalitzat també el Cicle Formatiu de Grau Superior de Laboratori d’Anàlisi i de Contro de Qualitat.

amunt