capçalera IESPV planol foto IES pvmail Facebook

L'arxiu històric: curs 2012-2013

05.10.12 - Dues alumnes de l'IES Pare Vitòria guanyen el 1r premi del Certamen "Jóvenes Investigadores"

Divendres passat 5 d'octubre, en les instal·lacions del "Institut Nacional de la Juventud" a Mollina (Màlaga) es va clausurar el "XXV Certamen Jóvenes Investigadores", organitzat per la "Dirección General de Política Universitaria" i del "Instituto de la Juventud", amb la col·laboració del "Consejo Superior de Investigaciones Científicas" CSIC, la "Real Sociedad Española de Física" i la "Sociedad Española de Ingenieria", així com les universitats de Màlaga, la Complutense de Madrid i la Politècnica de la mateixa ciutat.

Durant els cinc dies de Congrés els concursants van defensar públicament els seus treballs davant el jurat i el nombrós públic assistent, format per professors universitaris i alumnes i professors de secundària.

Les alumnes Marta Isidro Bravo i Olga Latorre Salort, de l'IES Pare Vitòria, han estat guardonades amb el Primer Premi en la Secció de Ciències Socials i Jurídiques, dotat amb 5.000 €, a més d'una estada de dues setmanes en un Institut del CSIC, per ampliar la investigació.

El seu treball “Estudio de las tasas de alcoholemia y de los factores asociados al consumo alcohólico en los personajes de Emilia Pardo Bazán” ha estat coordinat per la professora María Pilar Gomis Martí, que també ha guanyat en diverses ocasions altres certàmens nacionals com “Si eres original, eres de libro” convocat per CEDRO i el Premi “San Viator” d'Investigació en Ciències i Humanitats.

El jurat ha destacat la innovació que representa l'utilitzar la literatura com a laboratori d'experimentació psicològica, en el qual els personatges literaris actuen com a subjectes de l'estudi, aprofitant la minuciositat i l'exactitud en les dades, característics de l'estil naturalista d'Emilia Pardo Bazán.

Entre els membres del jurat es trobaven Don Emilio Lora Tamayo, President del CSIC, Don Federico Morán, Director General de Política Universitària, i la doctora Marion Reder Gadow, professora del Departament d'Història Contemporània de la Universitat de Màlaga.

En total s'han defensat 40 treballs d'un conjunt de 289 estudis, realitzats per alumnes de 4º d'ESO i de Batxillerat procedents de tota Espanya.

Podeu veure l'Acta del Jurat amb la relació de tots els premis i guardons atorgats

Mostra la Ciència en vídeo

Alumnes del segon curs de PQPI de l'IES Pare Vitòria participen amb dos vídeos en el concurs "Mostra la Ciència en vídeo" organitzat per la Universitat Politècnica de València, Campus d'Alcoi.

Els professors Montserrat Sastre i Salvador Sellés han tutoritzat les tasques. Ara sols queda desitjar-los un bon resultat. Ací teniu l'enllaç per veure els vídeos. Els trobareu a l'apartat "Vídeos d'alumnes de 3r i 4t d'ESO" ... Ah! No oblideu marcar el "m'agrada".

04.11.12 - L'IES Pare Vitòria en la FP d'Holanda

El professor Ximo Balaguer, coordinador de pràctiques formatives dels Cicles Formatius de Química del IES Pare Vitòria, ha assistit del 4 al 8 de Novembre de 2012 a una visita d’estudi en Rotterdam sobre l’Assegurament de la Qualitat en la Formació Professional Holandesa.

La visita d’estudi està organitzada per el Organisme Autònom de Programes Educatius Europeus (OAPEE) i el CEDEFOP (Centre Europeu per al desenvolupament de la Formació Professional).

Els participants han estat inspectors i avaluadors de la qualitat, i professors de diferents països europeus: Romania, Itàlia, França, Alemanya, Finlàndia, Polònia, Regne Unit i Espanya, tots de l’àmbit de la Formació Professional.

Al llarg de la visita es realitzaren diverses reunions amb el Ministeri d’Educació Holandés a La Haia i a l’Oficina d’Inspectors en Utrech; així com visites a diversos instituts de Formació Professional i les empreses on els alumnes realitzen les pràctiques formatives.

Aquestes visites permeten conèixer i millorar la Formació professional, així com aconseguir contactes en la realització de projectes com els Programes Erasmus i Leonardo.

Durant el Curs 2011/2012, quatre alumnes del Cicle Superior de Laboratori d’Anàlisi i Control de Qualitat de l'IES Pare Vitòria realitzaren les pràctiques formatives en empreses de Regne Unit, Itàlia, Polònia i Portugal.

També podeu llegir la notícia a Pàgina 66.

04.12.12 - Jocs de Jazz

Alumnes de 4t ESO de l'IES Pare Vitòria assisteixen a l'Aula de Cultura d'aquesta ciutat i participen en el programa "Jocs de Jazz" a càrrec del Club Itinerant de Jazz d'Alcoi, amb Moisés Olcina, Mike Summers, René Dossin i Javier Blanquer.

5 al 8.02.13 - Setmana Cultural 2013

Com tots els anys, es va celebrar la Setmana Cultural de l'IES Pare Vitòria, on la participació de l'alumnat, l'organització dels professors i professores, i l'esforç de tots, ens va permetre dur endavant un dels actes més emblemàtics del nostre institut. Les activitats, xerrades, viatges i visites més variades van ser una bona mostra del nostre interés per una cultura diversa i plural. Ací en teniu unes quantes:

Alumnes de Tecnologia de 4t ESO van fer una visita a Ràdio Alcoi, una de les primeres emissores d'Espanya (EAJ12 Ràdio Alcoi). Divertida, interessant... només calia estar en l'ona. ;-)

12.02.13: Un euro, llavor de solidaritat i Cursa solidària

Del 12 al 22 de febrer, alumnes i professors de l'IEs Pare Vitòria van col·laborar en la campanya “Un euro llavor de solidaritat”, destinada a aportar lots de suport social de la Creu roja per a famílies necessitades.

Trobareu més informació sobre la campanaya a la web d'Escola Valenciana

I el proper 15 de març, organitzem una Cursa Solidària amb el mateix motiu. Novament, alumnes i professors prestaran les seves energies en una cursa per recollir donatius. Les curses de 1r, 2n i 3r ESO es celebraran a les 11.05 en finalitzar l'esplai; seguidament, a les 12.00 ho faran els de 4t, Batxillerats, professors i professores.

Des d'ara i per endavant, animem a la participació i agraïm el seu esforç!

22.03.13 - Alumne guardonat

Omar Salido

L'alumne Omar Salido Ripoll, de segon de Batxillerat ha estat guardonat amb un accèssit en la Cinquena Olimpíada de Geografia, organitzada per la Universitat d'Alacant.

La prova es va realitzar a l'Aula Magna de la Facultad de Filosofia i Lletres. Al llarg d'1 hora, els 117 competidors havien de respondre a 50 qüestions amb gràfics, fotografies i cartogrames, i respostes d'opció múltiple.

L'entrega dels premis es farà divendres 3 de maig a la Universitat d'Alacant.

Podeu veure l'Acta del Jurat. També trobareu la notícia a Pàgina 66.

Simulacre 2013
Simulacre 2013
simulacre

25.03.13 - Simulacre... ja era hora!

Tot i que va ser un dels més ràpids que hem fet, diverses circumpstàncies ens van obligar a ajornar-lo dos voltes (la primera s'havia de fer el 18 de desembre).

Per fí, el dilluns a les 13:30 va sonar el senyal d'emergència i abans de que acabara de sonar, ja hi havia gent eixint de les classes, de forma ordenada i seguint les vies establertes.

Al voltant de 3 minuts i 15 segons van ser necessaris per evacuar al torn de diürn.cosa que no esta gens mal, encara que altres anys hem millorat la marca :-) Tot i això és una bona marca. Alguns professors van comentar després que els mateixos alumnes havien actuat de forma autònoma i correcta.

Felicitacions al nostre alumnat!

Hem de millorar algunes coses, tenim idees per implantar-ne de noves. Cada simulacre ens aporta experiència i a més en diverteix fer-ho.

Acabada l'emergència, i amb menys interés que a l'eixida, alumnes i professors van tornar a classe per seguir les seves feines.

30.04.13 - Jornada de Portes Obertes

Portes Obertes

16.05.13 - Moriscos i matemàtiques

Un grup de 6 alumnes de l'IES Pare Vitòria, acompanyats pel professor Vicent Romans, ha viatjat a l'IES Guadalentín Pozo Alcón per intercanviar experiències amb altres alumnes del mateix centre, amb els que realitzen un treball sobre la vida i l'entorn social dels moriscos a les comunitats d'Andalucia i València.

Aquest treball s'enmarca dins de les activitats que promou el Patrimoni Unesco, del què, enguany, celebrem el 10é aniversari com a Centre Unesco.

Així mateix, els alumnes participen en la "XIII Olimpiada Matemàtica" que organitza l'IES Guadalentín. Podeu veure més informació a l'enllaç IES Guadalentín, o bé, a la pàgina Olimpiada Matemática, i també a Olimpiada Guadalentín.

11.05.13 - Trail solidari Ciutat d'Alcoi

trail 1 trail 2 trail 3

El passat dissabte quatre companys del nostre institut van haver de matinar; a les 7 ja estaven arreplegant els dorsals i preparant-se per una carrera de 45 km i 4.500 m de desnivell acumulat.

L'equip el formaven veterans en aquest tipus d'aventuretes (Jordi Botella, Marino Buendia, Francesc Cunyat i Salvador Sellés) que han demostrat en altres ocasions que la força està en el cor.

El motiu? Ajudar a qui treballa, i lluita, per vèncer el càncer. Els beneficis anaven destinats a la AECC "Asociación Española contra el Cáncer" i la SOLC "Associació pel suport i ajuda en el tractament del Càncer".

I a les 8 del matí, a la marxeta; per davant, 12 hores per fer un recorregut que passava per la Font Roja, Menejador (1.360 m), Serra de Mariola, 8 llocs d'avituallament i molt de coratge.

Una carrera difícil que obligava a fer una paradeta de tant en tant per disfrutar del paisatge, beure i trencar l'alé. Tot i això el ritme no va decaure ni de bon tros; els nostres amics anaven menjant kilòmetres i mantenint-se en les primeres posicions de la cursa.

Bé, l'èxit es va acompanyar, els primers de la seva categoria. Campions i solidaris!

31.05.13 - Guanyadores dels Premis FAD

Premis FAD

Dos equips d’alumnes de 1r de Batxillerat de l’IES Pare Vitòria han resultat guanyadores en la Convocatòria 2012 dels premis FAD “¿Y tú qué?” (Fundación de Ayuda contra la Drogadicción), què tenen com objectiu oferir als joves un espai de participació per tal que exposen les seues idees i projectes, tot relacionant-los amb temes com l’oci, les relacions interpersonals, els joves i el món, etc.

Les alumnes han mostrat les seues creacions des dels seus respectius blocs: vídeos, articles periodístics, cartells publicitaris, assaigs, narracions, etc., què poden visitar-se a la web www.cibercorresponsales.org. Per a elles ha estat una extraordinària experiència què els ha permés descobrir que les seues idees els resultaven interessants a gran nombre de persones què visitaven diàriament les seues pàgines.

Les alumnes Sara Figuerola, Alba Llácer, Estela Llácer, Blanca Morató, Jhoanna Yunga, Judit Company, Celia Ibáñez, María Ivorra, Alba Montava i Marta Pastor han estat coordinades per la professora de Llengua Espanyola, Pilar Gomis, i rebran una tablet cada una d’elles com a premi per les seues aportacions.

01.06.13 - Trobada 2013 - Ens veiem a Balones!

Logotip

Ep! el dissabte que ve, 1 de juny, quedem a Balones! Un any més les Trobades d'Escoles en Valencià ens reuneixen en el que volem que siga un dia de diversió i reivindicatiu.

Deu anys fa de la mort d'en Vicent Andrés Estellés, periodista, escriptor i poeta. Així, seguint les seves paraules, baixarem al carrer i participarem, fent sentir la veu del poble.

Enguany, com ja venim fent anys passats, l'IES Pare Vitòria tindrà un talleret: el blandi-blu. Els xiquets i xiquetes que ho dessitgen podran fer eixa petita màgia química amb la que tant disfruten, i endur-se-la a casa. Tranquils que no envisca massa.

Xe! que res, que ens veiem allí. Dinem, passetgem, ens divertim, i potser també, potser, hi haurà temps per trobar una petita rosa de paper.

27/06/13 - Magnífiques notes en Selectivitat

alumnes pau

Tres alumnes de 2n de Batxillerat han obtés quasi la nota màxima de 14 punts en les Proves d’Accés a la Universitat: Miriam Ripoll Martínez amb 13,144 punts, Samuel Medina Leva amb 13,444 punts i Neus Francés Oltra amb 13,628 punts. A tots tres ja se’ls havia concedit la Matricula d’Honor per les seues qualificacions en 2n de Batxillerat. A la prova PAU es confirma la igualtat entre la nota de centre i la de selectivitat. Felicitem a alumnes i professors i els animem a seguir mostrant un esfórç tan encomiable.

05/07/2013 - Premis CEDRO

El Centro Español de Derechos Reprográficos (CEDRO), a través del seu concurs "Si eres original, eres de libro", ha atorgat una menció especial a l'IES Pare Vitoria d'Alcoi com a reconeixement a la seua trajectòria en el programa, tot fomentant entre els alumnes l'interés per la investigació, la creació i el respecte pels drets d'autor. Cal recordar que el centre ha rebut ja tres primers premis, a nivell nacional, en 2008, 2011 i 2012, i dues mencions també en 2011, en treballs realitzats per alumnes del primer i el segon cicle de Secundària, coordinats al llarg d'aquests anys per les professores María Pilar Gomis Martí i Alicia Vidal Salvador, del Departament de Llengua i Literatura Castellana.

esdelibro

XXVIé Encontre d'Escoles Associades UNESCO

acte inaugural
acte inaugural

Alcoi i Oriola han acollit del 3 al 6 de juliol l'encontre nacional de les Escoles UNESCO. L'IES Pare Vitòria celebra el seu 10é aniversari d'Escola UNESCO i també va participar en aquest esdeveniment.

El programa d'actes a la nostra ciutat es centra en el dimecres, dia 3 i dijous, dia 4, amb els actes següents:

Tots i totes estem invitats a assistir, compartir i participar. El tema central: "L'educació, l'aigua de la humanitat" ens duu a reflexionar sobre la necessària relació entre la vida i eixe nivell mínim i necessari de subsistència que és l'educació. La formació de totes les persones, de tots els pobles, és tan essencial com l'aigua.

18/07/13 - Beca d'investigació i Premis Cangur

Olga i Marta

Olga Latorre i Marta Isidro, alumnes del IES Pare Vitoria, acompanyades per la professora Pilar Gomis, han gaudit de la beca que varen obtindre pel seu treball “Estudio de las tasas de alcoholemia y de los factores asociados al consumo alcohólico en los personajes de Emilia Pardo Bazán”.

Del 24 de juny al 7 de juliol, han realitzat una estada d’investigació a l’Institut d’Història de la Medicina López-Piñero, on han pogut conèixer de primera mà les principals línies de recerca dels investigadors d’este centre capdavanter.

Per Olga i Marta ha estat una gran satisfacció assabentar-se que els investigadors del CSIC consideren molt innovadora la tesi i la metodologia de treball que elles havien seguit a la seua investigación, aquesta ha estat totalment en consonància amb els sistemes que actualment están utilitzant-se arreu del món en aquesta àrea.

Arnau Lucena

A més, l’alumne Arnau Lucena Cascant, ha obtés el Premi al 10è millor resultat en la Prova Cangur 2013 de Matemàtiques, d’entre 412 alumnes de 2n de Batxillerat inscrits en la Comunitat Valenciana.

L’alumne premiat, acompanyat pels professors Mª Angels Albero, Cap de Departament de Matemàtiques, i el seu professor de Matemàtiques, Josep Durà, ha rebut en un acte acadèmic organitzat al seu efecte, una tablet i el corresponent diploma.

amunt