capçalera IESPV planol foto IES pvmail Facebook

L'arxiu històric: curs 2013-2014

04.10.13 - Intercanvi Cultural amb Eslovàquia

benvinguts
INTERCANVI AMB ESLOVÀQUIA INTERCAMBIO CON ESLOVAQUIA

Un grup de 17 alumnes de l'IES Pare Vitòria, de 4t d'ESO, han acollit i compartit experiències amb companyes del Bilingválne Slovensko-španielske Gymnázium institut bilingüe castellà de la localitat eslovaca de Nové Mesto Nad Váhom, gràcies a la mediació de la professora alcoiana Anna Micó, resident a aquell país, i amb la col·laboració dels departaments d'Anglés, Tecnologia i de Geografia i Història.

El passat divendres, dia 4, van arribar a l'aeroport d'Alacant les 17 alumnes eslovaques -acompanyades pels professors Anna Micó i Javier Castro que imparteixen classe a Eslovàquia- i van ser rebudes pels nostres alumnes junt amb la professora Mariola Miró que va coordinar l'activitat.

Al llarg de 10 dies les alumnes eslovaques han conegut el funcionament de l'institut i de les classes; s'han apropat al patrimoni natural i cultural alcoià, amb visites a la Font Roja i a diferents museus de la ciutat com el MAF, el MUBOMA i el Refugi; i també han aprofitat per visitar les localitats costaneres de València i Benidorm. L'intercanvi es completarà amb l'anada a Eslovàquia dels alumnes alcoians a finals del mes d'abril.

Ací teniu més informació: activitats, vídeos, fotografies, etc.

Desitgem, de tot cor, que els nostres invitats i invitades ho passen molt bé!

Un grupo de 17 alumnos del IES Pare Vitoria, de 4º de ESO, han acogido y compartido experiencias con compañeras del Bilingválne Slovensko- španielske Gymnázium instituto bilingüe castellano de la localidad eslovaca de Nové Mesto Nad Váhom, gracias a la mediación de la profesora alcoyana Anna Micó, residente en aquel país, y con la colaboración de los departamentos de Inglés, Tecnología y Geografía e Historia.

El pasado viernes, dia 4, llegaron al aeropuerto de Alicante las 17 alumnas eslovacas - acompañadas por los professores Anna Micó y Javier Castro que imparten clase en Eslovaquia- siendo recibidas por nuestros alumnos junto con la professora Mariola Miró que coordinó la actividad.

A lo largo de 10 días las alumnas eslovacas han conocido el funcionamiento del instituto y de las clases; se han acercado al patrimonio natural y cultural alcoyano, con visitas a la Font Roja y a diferentes museos de la ciudad como el MAF, el MUBOMA y el Refugio; y también han aprovechado para visitar las localidades costeras de Valencia i Benidorm. El intercambio se completará con la ida a Eslovaquia de los alumnos alcoyanos a finales del mes de abril.

Aqui tenéis más información: actividades, vídeos, fotografías, etc.

Deseamos, de todo corazón, que nuestros invitados y invitadas lo pasen muy bien!

... Benvinguts! Vitajte!

29.10.13 - Exposició fotogràfica

tardor1

Estimats amics i amigues, l'IES PARE VITÒRIA presenta una sèrie de sis exposicions fotogràfiques sobre la natura a Alcoi i comarques, amb la col·laboració de l'Ajuntament d'Alcoi, aquesta primera ens mostra el treball de Josep Durà Peiró "La tardor". Visiteu-la! No us decebrà.

L'horari de visita és de 8.00h a 21.00h de dilluns a divendres, fins al 20 de desembre de 2013.

tardor2 tardor3

Projectes d'investigació - alumnes del Pare Vitòria

Estudio colaborativo: IES Pare Vitòria y el Bilingválne Slovensko-španielske Gymnázium.

Somos alumnos del taller monográfico de 4º de ESO de l'IES Pare Vitória de Alcoy. Estamos realizando un proyecto de investigación sobre el uso del ocio electrónico, para ello hemos realizado un cuestionario que nos gustaría que rellenaseis tanto los alumnos de aquí como del instituto de Eslovaquia. Gracias por vuestra colaboración.

Web de lectura amb la col·laboració de l'UPV, campus d'Alcoi

Àlex, Ferran y Miguel (2n ESO): para nuestro trabajo de investigación en castellano, hemos creado la web You Book, cuyo objetivo es recomendar libros de lectura en función de vuestros intereses. Para conseguirlo estamos construyendo una base de datos y necesitamos que colaboréis compartiendo con nosotros vuestras aficiones y vuestros libros favoritos. ¡Por favor, pinchad sobre este enlace y devolvednos el cuestionario! Gracias!

Premis ACOVIFA

Els nostres alumnes de 1r ESO han estat guardonats amb el primer premi per l'associacó ACOVIFA, (Associació Contra la Violència de Gènere i Familiar en Alcoi i Comarca.) Els alumnes han participat en els apartats de Plàstica i de Literatura; obtenint el 1r premi en cadasquna de les dues modalitats. ENHORABONA A TOTS!

1rpremi 1rpremi 1rpremi 1rpremi

04.02.14 - Setmana Cultural

Com tots els anys, l'IES Pare Vitòria celebra la Setmana Cultural; del 4 al 7 de Febrer es realitzaran diverses activitats culturals, formatives i esportives on es mostra una forma alternativa d'ensenyament: visites a les universitats, viatges, excursions, conferències, tallers i cursos formatius tenen cabuda ací dins.

Esperem gaudir d'aquestes activitats (i que el temps ens siga favorable). Ací teniu el el Programa d'Actes si voleu consultar-lo.

08.04.14 - Jornada de Portes Obertes

portes obertes

22.04.14 - Intercanvi Cultural amb Eslovàquia (2)

benvinguts
INTERCANVI AMB ESLOVÀQUIA (2) INTERCAMBIO CON ESLOVAQUIA (2)

Segons el calendari previst, ara ens tocava tornar-los la visita. Així que els alumnes del nostre institut van anar a Eslovàquia per reunir-se amb les parelles de l'intercanvi... amb el Bilingválne Slovensko-Španielske Gymnázium, situat a la ciutat de Nové Mestó Nad Váhom (ja quasi se dir-ho sense equivocar-me :-)

El dia 22 d'Abril van eixir des de l'aeroport d'Alacant els 17 alumnes amb els professors Marino Buendía i José Manuel Segura. El viatge va resultar agradable i dins dels horaris previstos.

De l'estada amb els nostres amfitrions, sols cal dir l'atenció tan acurada que varem rebre i l'interés en donar-nos a conèixer, en tant poc temps, alguns dels llocs més interessants del seu país. Va resultar meravellós i sense temps per avorrir-se. Va ser un viatge molt complet, amb visites culturals a Bratislava, Viena, i els Montes Tatras, en el sector més agrest dels Carpats. Magnífic! Gràcies!

El dia 2 de maig tornaren a casa; el comiat tan afectiu i emocional com tocava -deixem allí uns bons amics que esperem tornar a veure- i el viatge de tornada tan bo com el d'anada. Fins l'altra!

Ací teniu més informació: activitats, vídeos, fotografies, etc.

Una cordial salutació i una abraçada molt forta!!!.

Según el calendario previsto, ahora nos tocaba devolverles la visita. Así que los alumnos de nuestro instituto fueron a Eslovaquia para reunirse con las parejas del intercambio... con el Bilingválne Slovensko-Španielske Gymnázium situado en la ciudad de Nové Mestó Nad Váhom (ya casi se decirlo sin equivocarme :-)

El día 22 de Abril salieron desde el aeropuerto de Alicante los 17 alumnos con los profesores Marino Buendía y José Manuel Segura. El viaje resultó agradable y dentro de los horarios previstos.

De la estancia con nuestros anfitriones, sólo hay que decir la atención tan cuidadosa que recibimos y el interés en darnos a conocer, en tanto poco tiempo, algunos de los lugares más interesantes de su país. Resultó maravilloso y sin tiempo para aburrirse. Fue un viaje muy completo, con visitas culturales en Bratislava, Viena, y los Montes Tatras, en el sector más agreste de los Cárpatos. Magnífico! Gracias!

El día 2 de mayo volvieron a casa; la despedida tan afectiva y emocional como tocaba -dejamos allí unos buenos amigos que esperamos volver a ver- y el viaje de vuelta tan bueno como el de ida. Hasta la otra!

Aqui tenéis más información: actividades, vídeos, fotografías, etc.

Un cordial saludo y un abrazo muy fuerte!!!

Srdečný pozdrav a veľké objatie!!!

artistica

29.04.14 - I Gimcana Fotogràfica

La idea semblava divertida; fer una gimcana fotogràfica per Alcoi, centrant-se en la seva història i donant unes pistes per poder identificar què calia fotografiar.

Així que el Departament de Geografia i Història es va posar al tall, van formar equips amb alumnes de 2n ESO i els van soltar en un punt determinat, amb un full amb les pistes, una càmera de fotos i la missió de fer la foto més artística, la foto més orginal o el conjunt de fotos més rellevant.

Allà van anar tots els equips, competint amb bon humor, per aconseguir un dels tres premis. A migdia, amb les càmeres plenes de fotos, a presentar-les al jurat i a esperar... Bé, els premiats són:

Fotografia artística

Fotografia original

Conjunt Fotogràfic

Alumnes del Pare Vitòria, premiats

guiomar

13.03.14 - 1r premi a l'Olimpíada de Geografia

Guiomar Tortosa Botella, alumna de 2n de Batxillerat, ha estat guardonada amb el 1r premi a l’Olimpíada de Geografia. Hi han participat 120 alumnes de 20 centres educatius de tota la província, en una competició celebrada a la Universitat d'Alacant

La nostra alumna, amb una qualificació de 43 punts sobre 50, ha quedat en primer lloc i per tant, passa al nivell nacional en l'Olimpíada de l'Estat Espanyol qué es celebrarà el dia 6 d'abril a la ciutat de Jaca, on participaran 3 alumnes de cada província.

Guiomar, sorpresa pel premi i il·lusionada pel repte, ja està pensant en la fase nacional. Ànim i a per totes!

23.03.14 - 1r i 3r a l'Olimpíada Lingüística

Set alumnes de l'IES Pare Vitòria han obtingut el primer i el tercer premi, en la modalitat de grups, a la fase final de l'Olimpíada Lingüística d'Espanya, que se celebrà el proppassat 21 de març a la Universitat Miguel Hernández d'Elx.

El proper 27 de juny es lliuraran els reconeixements als següents alumnes, que van estar assessorats i acompanyats pel professorat del Departament de Castellà: amb el primer premi, Javier Maiques Fuentes, Jorge García Carrasco i Raül López Vivo; i amb el tercer, Athenea Tejedor García, Jordi Sempere Serra, Luisa Olcina Almería i Carmen Martínez Pérez.

OLE
andreu

16.05.14 - Premi a la Olimpíada d'Economia

L'alumne Andreu Pascual Berbegal de 2n de Batxillerat, ha estat guardonat amb el 3r Accèsit a l’Olimpíada d'Economia celebrada a la Universitat d'Alacant. Hi han participat 70 alumnes de 20 centres educatius de tota la província.

L'alumne, tutelat pel professor Antonio Gonzàlez Picornell, ha quedat ben content pel premi al seu esforç

També podeu veure la notícia en Pàgina 66.

15.05.14 - I Encontre Alumnat xarxa UNESCO

Durant els dies 15 i 16 de maig, s'ha celebrat al CEMA Los Molinos de Crevillent, el primer Encontre d'Alumnat de la xarxa d'Escoles Associades Unesco sota el lema "Una educació per a la Ciutadania Mundial".

El cartell és obra de Beatriz Miralles Joves, alumna del Batxillerat d'Arts de l'Andreu Sempere, que ha treballat amb la professora Reme Copoví i la col·laboració de Carmen Calabuig.

Podeu trobar tota la informació al bloc Escoles Valencianes on podeu veure un detall de les activitats relitzades, fotos dels participants i, dels nostres alumnes, amb el professor Vicent Romans que els coordinava.

cartell

06.06.14 - Esport en 3D

El divendres 6 de juny, un grup d'alumnes dels centres educatius d'Alcoi, van fer una cursa, portant la torxa per a la III edició de L'Esport en 3D (antigues 24 Hores Esportives Municipals).

Passaren pel Pare Vitòria cap a les 12:10; els alumnes del centre van baixar al pati i aplaudiren als corredors, que van seguir el seu camí després de fer tres voltes al pati.

amunt