capçalera IESPV planol foto IES pvmail Facebook

L'arxiu històric: curs 2014-2015

03.10.14 - 2º Intercambio con Eslovaquia

El curso pasado hicimos un intercambio cultural con el Bilingvalne Slovensko- španielske Gymnázium de Nové Mesto nad Váhom, y este año repetimos una experiencia de la que quedamos muy contentos. Así que, después de las necesarias y arduas labores de organización y coordinación entre ambos centros, todo quedó arreglado para la primera etapa: Nos visitan 32 alumnas del Bilingvalne, a las que hemos recogido en el aeropuerto de Valencia a las 8:55

Calendario de actividades previstas, si el tiempo lo permite.

set cultural

06.02.2015 - Setmana Cultural

Com cada any, tenim gust en fer i en presentar-vos la Setmana Cultural de l'IES Pare Vitòria.

Ja fa 31 anys! Des de febrer de 1984, aquest conjunt d'activitats culturals ha marcat el nostre any acadèmic i ens ha donat l'oportunitat de compartir amb els nostres alumnes, diferents pàgines de la cultura i la llengua.

Ací vos deixem el calendari d'actes previstos, del 2 al 6 de març

Programació de la Setmana Cultural

Tecnologia i Informàtica

La conferència "La revolució tecnològica al món de la Informàtica del segle XXI: Nous reptes i oportunitats" que en principi es va programar per al mes de febrer, es farà el divendres 6 de març, d'11:05 a 12:30 h a la sala polivalent.

Si ens queda temps, es presentaran les Google Glass (Ulleres de Realitat Augmentada) i les Oculus Rift (Casc de Realitat Virtual)

10.02.15 - Inauguració del 85é Aniversari

Video-reportatge 85é ANIVERSARI IES PARE VITÒRIA - Radio Alcoy

Acte inaugural del 85é aniversari de l’IES Pare Vitòria i 50 anys de l’edifici vell del Pare Vitòria.

El dimarts 10 de febrer a les 19.30 h es farà la presentació de l’exposició Madame Curie a càrrec del Sr. Brauli Montoya Abat, Director de l’Institut d’Estudis Catalans a la Universitat d’Alacant.

La ponència sobre l’exposició estarà a càrrec del professor de Física i Química de la Universitat d’Alacant, el Sr. Rafael Garcia-Molina.

L'exposició estarà a disposició del públic durant tot el mes de febrer.

Madame Curie

Amb motiu de l’Any Internacional de la Química i de la celebració del centenari de la concessió del Premi Nobel de Química a Marie Sklodowska-Curie, l’Institut d’Estudis Catalans va inaugurar l'any 2011 una exposició per a homenatjar la trajectòria destacada d’aquesta dona excepcional. Filla de la immigració, Marie Sklodowska-Curie va ser una pionera: va ser la primera dona a obtenir un doctorat en Física a França, va esdevenir catedràtica de la Universitat de La Sorbona de París, i és l’única dona que ha obtingut dos premis Nobel i que ha estat enterrada al Panteó de París per mèrits propis.

L’exposició, organitzada pel Museu Curie i l’Institut Curie de París, amb la col·laboració del Ministeri d’Afers Estrangers i Europeus francès i el Centre Nacional de Recerca Científica (CNRS), ha estat cedida a l’Institut d’Estudis Catalans per a fer-ne la versió catalana, exposar-la a la seva seu i coordinar-ne la itinerància.

Atesa la importància de la figura de Marie Sklodowska-Curie i la seva excepcional combinació de capacitat científica i qualitat humana, l’Institut d’Estudis Catalans en col·laboració amb la Universitat d'Alacant ofereix als centres d’ensenyament esta exposició, per fer arribar a tothom els trets més significatius de la seva vida i de la seva trajectòria.

Exposició fotogràfica

papallones

Dins del marc dels actes relatius al 85é aniversari, presentem una exposició fotogràfica de nombroses papallones del nostre entorn.

El professor Josep Durà, autor de les fotografies i gran coneixedor del nostre entorn natural, ha realitzat una magnífica tasca, plena de bellesa i de màgia. "Les papallones són difícils de fotografiar, molt nervioses, no estan quetes el temps necessari per a fotografiar-les". I a més fer-ho amb un macro requereix una bona tècnica i prou dedicació, afegiríem nosaltres.

Esteu convidats a visitar l'exposició al nostre institut, de segur que en gaudireu!

papallones
papallones

02.03.15 - Ballar el moro

ballar1

Seguint amb els actes del 85é aniversari, vos oferim, fins al 30 de març, l’exposició “BALLAR EL MORO”, una ullada a una part de la nostra història i de la marca que ha deixat a les Festes de Moros i Cristians, en forma de danses típiques i altres actes, oferint un ample conjunt de representacions culturals i populars, què abasten Catalunya, les Illes Balears i el País Valencià.

10.03.15 - Les dones i la tecnologia

universitat

El dimarts 10 de març tindrà lloc la conferència “Les dones i la tecnologia: fent historia”. Un breu repàs a la presència de la dona en el desenvolupament de la ciència i especialment a la seva col·laboració, abnegada i tantes vegades oblidada, al món de la Tecnologia.

Agraïm al Vicerectorat de Cultura, Esports i Política Lingüística de la Universitat d’Alacant, el fet de que es puga dur a terme esta conferència, la qual serà impartida per la professora Maria Teresa Pont, de la Universitat d’Alacant.

Tindrà lloc a les 13.15 h en sessió tancada per a l’alumnat del centre i a les 15.15 h per a tot el públic que desitge assistir, a l’aula polivalent del centre. (Durada estimada 60 minuts). La mateixa queda oberta a tot el públic i enquadrada dintre del 85è aniversari del centre.

23.04.15 - II Olimpiada Lingüística d'Espanya 2015

OLE

L'alumne Víctor Martínez Jaén, alumne de 2n de Batxillerat de l'IES Pare Vitòria, ha quedat en primer lloc en la final de la II Olimpíada Lingüística d'Espanya 2015, celebrada el passat 23 d'abril en la Nau de la Innovació de la Universitat Miguel Hernández. Aquest esdeveniment està organitzat per diverses de les institucions que formen part del projecte europeu Abu-MaTran: Prompsit Language Engineering, empresa d'enginyeria lingüística amb seu en el Parc Científic UMH d'Elx, la Dublin City University i la Universitat d'Alacant.

La competició fomenta que estudiants de secundària i batxillerat desenvolupen estratègies per a la resolució de problemes relacionats amb llengües de tot el món.

Els estudiants han d'usar el seu enginy per a desxifrar jeroglífics egipcis, interpretar textos en Tenji (l'equivalent japonés al Braille) o escriure noms d'equips de futbol en xinès.

Els competidors s'enfronten amb la lingüística i l'aplicació de la lògica a problemes de comprensió del llenguatge i la traducció. L'objectiu és el desenvolupament de competències per a la resolució de problemes i el descobriment de la fascinant disciplina que combina el llenguatge, la lingüística i la informàtica.

Els quatre millors estudiants en la competició individual de la Olimpíada Lingüística d'Espanya 2015, entre els quals es troba Víctor Martínez Jaén, representaran a Espanya en l'Olimpíada Lingüística Internacional (IOL) que reunirà als guanyadors de les competicions lingüístiques en els seus respectius països. A més de conèixer als millors joves lingüistes del món, els estudiants podran gaudir d'una setmana amb activitats, visites, esdeveniments socials i experiències culturals.

Fins avui, 39 països i més de 850 estudiants han participat en la competició internacional des de 2003. En 2015, la final es realitzarà a Bulgària del 20 al 24 de juliol. Sort!

06.06.15 - Trobades 2015 a la Canyada

Trobades 2015

El proper 6 de juny, celebrarem les Trobades 2015 a La Canyada i El Camp de Mirra (l'Alcoià i el Comtat). Esteu convidats a vindre! Ens ho passarem de cine i farem veure l'escola que volem.

Ací teniu enllaços a més informació

10.06.15 - Premis AMPA

El passat dia 10 de juny, dins dels actes de la festa de Fi de Curs, es van atorgar els premis AMPA als millors treballs presentats. Ací teniu el cartell guanyador, obra de la alumna Abril Salas Materredona de 3r ESO B, fent clic al damunt accedireu a tots el treballs premiats.

cartell ampa
amunt