capçalera IESPV planol foto IES pvmail Facebook

L'arxiu històric: curs 2015-2016

27/06/16 - Viatge Fi de Curs 2n Bat

Els alumnes de 2n de Batxillerat de l'IES Pare Vitòria han acomiadat aquesta etapa educativa amb el tradicional viatge cultural de fi de curs organitzat pel professor Carles Castillo, que en esta ocasió ha comptat amb l'acompanyament del professor Lluís Vidal.

El destí elegit ha estat Grècia, on a banda de la seua capital, Atenes, han pogut conéixer també llocs arqueològics carregats d'Història com els de Micenes, Epidaure, Olímpia o Delfos, a més de gaudir d'un creuer per les illes d'Hidra, Poros i Egina.

10/06/16 - La flama de la cultura

torxa torxa

2016-05-27 Final de curs 2n BAT

Els nostres alumnes de 2n de Batxillerat han acabat el curs lectiu i es preparen per a la Selectivitat. És gratificant veure-los a les nostres biblioteques, repassant temes, mirant apunts i fent consultes al professorat. Tot i això van trobar temps per fer una Festa de final d'etapa, on es divertirem un muntó!

2BAT A 2BAT B 2BAT C

2016/05/25 - Concurs de relats juvenils

Dos alumnes de 1r ESO A, han estat premiats en el "11º Concurso de los 101 mejores relatos breves juveniles de la provincia de Alicante 2016".

premiats

Pedro Melenchón Vilaplana amb el conte "El mundo fantástico de Hugo" una interessant narració sobre el càncer infantil, en el que l'autor mostra la seua facilitat per a utilitzar un llenguatge simbólic i molt ric en recursos literaris, que domina de manera natural.

Sarai Gisbert Romeu amb el conte "Un día diferente" en el que manifesta una imaginació desbordant i una gran solidesa en l'estructuració del seu univers literari.

A més, l'alumna de 1r de Bat C Lia Sellés ha estat seleccionada com a finalista del concurs nacional de narració científica INSPIRACIENCIA. A la segon fase els relats es trien per votació. Ací teni l'enllaç al seu conte "Larga vida y eclosión poblacional". Podeu entrar i votar!

Donem l'enhorabona als nostres alumnes i a la professora Mª Pilar Gomis!

Excel·lents resultats en Selectivitat (2005 - 2015)

El Batxillerat diürn de L’IES Pare Vitòria obté la nota més alta en la Prova d'Accés a la Universitat de l’última dècada entre els 72 centres adscrits a la Universitat d'Alacant, segons les dades publicades per la Conselleria.

L’IES Pare Vitòria, el CP La Salle i l’IES Cotes Baixes estan estan entre els 10 primers llocs en quant a la diferència entre la nota de Selectivitat i la de l’expedient de Batxillerat.

Ací teniu l'enllaç a l'estudi estadístic amb totes les dades, realitzat pel nostre company Josep Durà.

21.04.16 - Visita d'alumnes del François Villon

Visita del François Villon

El dia 21 d’abril al matí, encara que no hi havia classe vam matinar per rebre, al nostre institut, la visita d’un grup d’alumnes francesos del col.legi François Villon de Marsella. A molts d’ells, ja els coneixíem per l’intercanvi de correspondència, però aquesta trobada ha sigut una oportunitat per conèixer-nos millor, veure’ns i parlar-nos cara a cara.

Visita del François Villon

Desprès de realitzar un joc que ens va ajudar a trencar el gel, vam iniciar una ruta turística pel centre històric d'Alcoi perquè conegueren la nostra ciutat i els nostres productes típics.

Al migdia, ens vam acomiadar d’ells ja que continuaven el seu viatge per Espanya, però sabem que molt prompte, el 20 de juny, ens tornarem a veure i aquesta vegada serà a Marsella.

Visita del François Villon

SOS Refugiats

SOS Refugiats ONIL

09.03.16 - Xavi Castillo NEWS

Xavi Castillo
eines 26

22.02.16 - Revista Eines

Toni González Picornell, director de l'IES Pare Vitòria, té el gust d'invitar-vos a una roda de premsa a l'IES Pare Vitòria, el dilluns 22 de febrer de 2016 a les 12:30 h, per presentar-vos la revista EINES número 26: “EL COR DE LA TERRA”, a la Biblioteca 2 del centre.

En aquesta roda de premsa comptarem amb la presència dels col·laboradors:

Tots ells han fet possible aquesta publicació de la qual us parlaré.

Així mateix, us invite a l'acte oficial de la presentació tant de la Revista com de l'exposició fotogràfica "Escarabats", el dimarts 23 de febrer, a les 19:30 h a l'IES Pare Vitòria, on comptarem amb un vi d'honor.

Ací teniu una mostra de l'exposició fotogràfica, que de ben segur, vos encantarà. Ens veiem!

01.02.16 - Setmana Cultural

escarabats
escarabats
escarabats

Programa d'Activitats Culturals

A l'IES Pare Vitòria tenim -des del curs 83/84- com a cita ineludible, la Setmana Cultural. Una setmana on conviuen les activitats docents que fem normalment, amb d'altres, que van un poc més enllà.

Pensem que hi ha diverses formes de transmetre cultures i diferents cultures que transmetre, fem una ullada al nostre voltant, per agafar -ne unes mostres i dur-les al nostre institut.

Enguany tenim un fum d'activitats, conferències, xerrades, tallers, i eixides. Disciplines tan diferents, i alhora tant relacionades, com ciències, literatura, esport, arts, i d'altres, estan representades dins de la Setmana Cultural 2015-2016.

Volem donar les gràcies a professors i professores, institucions culturals, i altres personalitats que han fet possible amb el seu treball i la seva colaboració cordial, que esta Setmana Cultural haja passat de ser un projecte a ser un fet.

Ací teniu l'enllaç al Video de la notícia publicada per Pàgina 66 sobre la Setmana Cultural.

(clic d'amunt les imatges per ampliar-les)

02/02/16 - La física quàntica

Joan Fuster
Joan Fuster Verdú - CSIC

"Descubriendo los secretos del microcosmos y sus componentes: quarks, leptones, bosones y otros bichos"

Així es presentava una conferència impartida pel professor Joan Fuster Verdú, professor d'investigació del CSIC i membre de l'IFIC (Institut de Física Corpuscular).

Tot i el títol, els alumnes dels batxillerats científics i altres interessats pel tema, no van deixar d'assistir a una sessió, de dues hores i mitja, on el sr. Fuster va anar explicant amb senzillesa i rigor, el món de les partícules subatòmiques.

La seva experiència i el seu treball amb el LHC al CERN (Laboratori Europeu de Física de Partícules) li confereixen un coneixement teòric i pràctic que exposa amb fluïdesa.

En finalitzar la conferència, van anar sorgint les preguntes que ell amablement i amb il·lusió va anar contestant i, al mateix temps, també animant als que les feien perquè tiraren endavant amb la seva curiositat i la seva inquietud.

Vosaltres, dins d'uns anys, estareu ahí; plens de força i de coneixements. És l'hora de demostrar el que podeu. va dir per acabar la conferència.

Joan Fuster
Joan Fuster

Agraïm al professor Fuster Verdú que ens fes un lloc en la seva agenda i tingués l'amabilitat de compartir amb nosaltres la seva gran passió pel coneixement científic i humanístic.

02/02/16 - Gimcama fotogràfica

gimcana

Com altres anys, vam organitzar una gimcana fotogràfica amb l'objectiu de fer que alumnes (en aquest cas de 2n ESO) coneguen millor la nostra ciutat. Així, els presentem una sèrie de llocs -"amagats" darrere unes pistes- que han de descobrir i fotografiar.

L'història, la cultura, la gent del nostre poble passa per davant les seves càmeres fotogràfiques... i la reflecteixen com ells la veuen. A més, s'ho passen de categoria!

26.01.16 - Matinée Théâtrale

El Departament de Francés del Pare Vitòria organitza una "matinée théâtrale”. Un total de 190 alumnes de francés, dels instituts Josep Segrelles d'Albaida, Jaume I d'Ontinyent i Pare Vitòria d'Alcoi, van poder gaudir al llarg del matí del dimarts de dues representacions de teatre de Producciones OMIS: "Un día con los clásicos" i "Et maintenant, qu'est-ce qu'on fait".

Matinée

Els actors van demanar la col·laboració i participació d'alguns alumnes sobre l'escenari fent-los interpretar diferents papers. Desprès de les representacions, els actors van explicar als alumnes la importància del teatre per desenvolupar habilitats, conèixer i/o descobrir les nostres capacitats, vèncer la por i la vergonya a parlar en públic, sentir empatia, experimentar sensacions i aprendre a treballar en grup. I per descomptat, els avantatges i possibilitats que aporta l'aprenentatge del francés com a llengua estrangera.

fongs1

12.01.16 - Exposició fotogràfica

El nostre company Josep Durà, ens presenta una nova exposició fotogràfica, amb unes imatges carregades de bellesa i equilibri; novament la naturalesa és protagonista del seu treball i en aquest cas d'un entorn que de vegades ens passa desapercebut.

Més de seixanta fotografies ens acosten a un món vegetal de líquens, fongs i molses. Les petites dimensions dels subjectes no són un problema massa gran per al seu objectiu: ens descobreix geometries gairebé impossibles en un món verd i humit. I sap trobar eixe raconet on la vida es mostra rica i diversa; tot fotografiat amb una tècnica impecable...

Una exposició que recomane visitar, un plaer.

fongs2
Aitana Porras

07.01.16 - Premis AIN

Un altre any més, una alumna del nostre institut ha guanyat un premi de l'associació AIN.

En aquesta ocasió ha estat la nostra alumna de 2n ESO AITANA PORRAS la guanyadora del XXI Concurs Premi Nadal - AIN 2015 - Josep Albert Mestre, en la Categoria de 1/2 d'ESO.

L'obra guanyadora ha estat exposada al Centre Comercial Alzamora. Enhorabona Aitana!!!

15.12.15 - Simulacre d'emergència

Ja hem fet altra vegada, com cada curs, el simulacre d'emergència. Un exercici que tot i semblar divertit, ens permet entrenar les nostres reaccions davant una suposta situació de perill que obligara a realitzar una eixida sobtada. És evident que sempre serà més positiu haver fet l'assaig del protocol que no enfrontar-se a eixa situació sense saber com respondre.

Així que, com en els altres simulacres, tutors i altres professors hem anat fent simulacres parcials amb l'alumnat de cada classe. Per fi, en el dia elegit -i que tothom intenta saber amb antel·lació- es fa el simulacre general.

Simulacre 2105A

Ací vos deixem algunes fotos del simulacre, tant a les classes del matí com a les dels cicles de la vesprada.

Els temps emprats van ser molt acceptables, professors i alumnat van posar de la seva part per salvar els obstacles imprevistos (estavem d'obres) i fins tots alguns van haver de abandonar un exàmen per fer el simulacre.

Simulacre 2105B
Simulacre 2105C

Gràcies a tots i a totes... enguany no ens hem cremat ;-)

Lectura col·lectiva del Tirant lo Blanc

Tirant lo Blanc

Els millors resultats de Selectivitat de l’última dècada

El Batxillerat diürn de l’IES Pare Vitòria obté la nota més alta de la prova d’accés a la Universitat entre els 72 centres adscrits a la Universitat d’Alacant que han presentat alumnes a aquesta prova des de l’any 2005 fins al 2015. Els càlculs s’han fet utilitzant els resultats dels centres públics i privats que es presenten en la Universitat d’Alacant i que són publicats per la Conselleria d’Educació.

Selectivitat

L’IES Pare Vitòria resulta ser l’institut amb una major regularitat en els seus bons resultats, en una llista que entre els 10 primers centres té 4 centres públics i 6 centres privats o concertats. La nota mitjana total de 6,754 punts és superior en més de 0,5 punts a la mitjana total, 6,148 punts, de tots els centres de la Universitat d’Alacant.

Felicitem a tota la comunitat educativa del Pare Vitòria, professors, alumnes i famílies, tant de Batxillerat com de Secundària, pels excel·lents resultats en tan llarg interval temporal que és garantia d’un treball ben fet. A continuar així!

amunt